Friday, March 07, 2008

Bring up the noise/Crash down the system!

Ma tot gandesc de cateva zile incoace la luminosul viitor care ma asteapta, cand voi intra la facultate si-mi voi aprofunda studiile, primind tot mai multa si mai multa cantitate de informatie folositoare si care ma va ajuta pe mai departe, reusind sa-mi gasesc un loc de munca unde sa pot demonstra ca sunt o profesionista, asta numai datorita sistemului de invatamant din facultate...

Okay.Sa revenim cu picioarele pe pamant!Rewinding...

De cateva zile incoace, adica de cand am fost ultima oara la meditatii la engleza (pentru ca voi da la facultatea de limbi straine), ma tot gandesc la "stralucitul" viitor care ma asteapta nu numai in timpul facultatii, ci mai ales dupa terminarea ei.De ce spun asta ?Pentru ca, la aceasta ultima sedinta de meditatii a participat si o tipa care este anul doi la aceeasi facultate la care voi da si eu...Fata a venit sa mai invete si ea ceva, pentru ca spunea ca la facultate nu face mai nimic, ba chiar stie mai putin decat stia intr-a 12-a...Asadar, macar de-ar fi stagnat, ar fi fost chiar bine, dar nu, in loc sa evolueze, cum ar fi fost normal, chiar s-a ajuns la involutie, ca doar asa-i la noi, un pas inainte, apoi doi inapoi.Nu numai ca nu se invata nimic, dar se mai si uita ce se stia inainte.

Si-atunci, care mai e rostul unei facultati?Pot sa involuez si fara sa pierd 4 ani din viata aiurea...Sa ma duc la o facultate si s-o termin doar pentru a lua o prostie de diploma ca sa ma pot angaja la un loc de munca unde sa fiu mai bine platita doar pentru ca am o nenorocita de hartie care nu dovedeste nimic? La ce bun toate astea?Sa ma angajez si sa-mi doresc mereu sa promovez si sa castig cat mai multi bani, sa fiu mereu stresata din cauza asta si sa nu am deloc timp pentru mine sau pentru familie, ca apoi sa ma trezesc ca am imbatranit si ca am trait atat de mult fara sa fac nimic, fara sa-mi implinesc viata...?Nu.Daca ar fi dupa mine, as pleca chiar acum la mare, mi-as lua toti prietenii cu mine si ne-am distra, am trai totul intens, fara facultate, fara bani, fara stres, doar noi, soarele, nisipul, marea si cerul, pana am muri privindu-le...Eu as simti ca am trait cu adevarat!

Dar nu asta era ideea postului, am luat-o pe aratura...
Ideea era ca societatea in care traim noi azi e total intoarsa cu fundu-n sus si sistemul e eronat.Si nu e vorba numai de facultati, in majoritatea fiind aceeasi situatie ca si la limbi straine, ci de intregul sistem, sistem care nu face decat sa ne manipuleze, dar ne da impresia ca suntem stapani pe propriile noastre vieti, iar prin invatamant nu face decat sa ne indobitoceasca tot mai mult...So, let's fucking crash the shitty system, sa ne facem auziti si apoi, sa ne vedem de vietile noastre!

3 comments:

kalashnikovworm said...

bastard! si cand zic io,deci io!dah lupta anti-sistem zica ca 'aaa,iar vii cu d-astea' acuma vii si tu cu d-astea.hahalero care iesti. cand incepem?

thieffa said...

Eh, eh...Aveam nevoie de un impuls/soc de trezire...Intrebarea e: de unde incepem?

gica said...

BLAH! si voi v-ati mirat ca mis comunist ca nush ce... the freak blahblah.. mdeah!