Thursday, April 28, 2011

E ok, bah!

Imi place ce se intampla cu site-ul de socializare Facebook. Ma rog, imi place ce fac oamenii din el. Facebook te face mai puternic, mai frumos, mai destept, iti creeaza o imagine ideala, incat nici nu-ti mai trebuie viata reala.

Pe Facebook poti sa le arati prietenilor tai virtuali, pe care nu-i cunosti, ce muzica buna asculti, ce interese si hobby-uri interesante ai, ai o gramada de aplicatii, afli ce se intampla in viata unor prieteni cu care nu te-ai mai vazut de nu stiu cand, poti sa le trimiti afectiunea ta printr-un mesaj postat pe Wall...da' ce nu poti sa faci ??

Ce-mi place cel mai mult din ce poti sa faci pe Facebook e ca poti sa devii erou si model. Da, erou. Da, model. Cum asa? Pai, simplu... Sunt patru modalitati principale:

1. Iti pui un status legat de o fapta mareata pe care ai facut-o. (doar nu te dor degetele sa tastezi)
2. Dai 'Attending' unei cauze umaniste, patriotice, etc... (a se tine cont ca nu trebuie neaparat sa te si duci, important e sa dai 'Attending')
3. Dai 'Like' vreunei organizatii care lupta pentru niste drepturi. (nu trebuie sa ai habar despre nimic legat de organizatia respectiva)
4. Copiezi de undeva si postezi pe profilul tau un link al unui eseu, post, videoclip, imagini, etc. legate de vreo cauza si scrii doua cuvinte in care ii critici pe restul ca nu lupta si ei ca si tine pentru cauza respectiva si ti-ai facut datoria si ai luptat si pentru binele general...

Tot pe Facebook poti sa fii tu. Da, da... Pe Facebook capeti incredere, in functie de cate 'like'-uri primesti. Si asa observi ce le place oamenilor la tine si ce nu si te autoeduci ca sa te schimbi in functie de asta; si asa ai si-un tel in viata: sa primesti tot mai multe 'like'-uri.


Nu am nimic impotriva Facebook-ului; il folosesc, ba chiar am fost dependenta de el. Post-ul asta nu e decat inca unul din ciclul 'Iubesc rasa umana :X'; fiindca imi plac vorbele si nu faptele, fiindca imi place cand vad pe profilul lui X-ulescu ca e voluntar la o fundatie ecologica si apoi il vad pe strada aruncand gunoaie pe jos din masina lui super-poluanta si fiindca imi place ipocrizia.

No comments: