Tuesday, October 17, 2006

Mi-e scarba! (pentru idiotii care nu prind ideea...)

In legatura cu acel concert de protest si cu ideea organizarii lui.Nu e vorba doar de interzicerea muzicii rock.E vorba si de interzicerea cartilor de filozofie si nu numai,interzicerea anumitor piese de teatru si incalcarea libertatii noastre la dreptul de exprimare.Oricum,n-au cum sa ne interzica sa ascultam muzica rock,doar n-or sa vina la fiecare in casa sa ne schimbe playlisturile si sa ne stearga toate melodiile...Ideea e ca asta ar putea fi doar inceputul si ca trebuie sa reactionam din timp;probabil nu se vor opri doar la legea asta.Si oricum,ne afecteaza pe toti!Si-asa avem un sistem de tot rahatu'-n tara asta,hai sa facem lucrurile sa ajunga intr-un stadiu si mai degradant!Hai sa nu ne implicam...
Multi au prins ideea gresit.Pentru ei,voi repeta(din nou): NU E VORBA DOAR DE MUZICA ROCK!!!E vorba de interzicerea ultimelor lucruri de valoare care au mai ramas in tara asta.
"... daca oamenii nu sunt lasati sa traiasca asa cum doresc, <>, civilizatia nu poate progresa; in lipsa unui comert liber de idei, adevarul nu va iesi la lumina; nu va mai fi loc pentru spontaneitate, originalitate, geniu, pentru energie intelectuala, pentru curaj moral. Societatea va fi strivita de greutatea <>. Tot ceea ce este bogat si diversificat va fi sufocat de apasarea traditiei, a eternei tendinte a omului spre conformism care da nastere numai la <>, la oameni <>, <>. <>. <<>>. Apararea libertatii are deci un scop <>: a indeparta orice ingerinta exterioara. A ameninta un om cu persecutia daca nu accepta o viata in care alegerea scopurilor nu-i mai este un exercitiu permis; a-i inchide in fata toate usile in afara uneia, oricat de mareata ar fi perspectiva catre care aceasta deschide sau oricat de binevoitoare ar fi motivele celor care au decis astfel - inseamna a pacatui impotriva adevarului ca el este un om, o fiinta ce trebuie sa-si duca viata asa cum considera el de cuviinta. Aceasta este libertatea asa cum a fost ea conceputa, in timpurile moderne, de catre liberali, de la Erasmus (unii ar zice chiar de la Occam) incoace. Fiecare protest impotriva exploatarii si umilintei, impotriva abuzurilor autoritatilor publice, impotriva supunerii maselor la traditii si la indoctrinare deriva din aceasta conceptie individualista, si foarte controversata, despre om."
Isaiah Berlin - Patru eseuri despre libertate (Ed. Humanitas, 1996, pag. 210)

Ultima chestie...de ce ANUMITE persoane cu nasul mare au creierul (si inteligenta) invers proportional dezvoltate cu marimea nasului lor???

No comments: