Thursday, October 05, 2006

"To: Guvernul Romaniei
Daca esti Rocker si/sau, iubesti dreptul la exprimare, atunci semneaza aceasta petitie impotriva deciziei stupide de a propune un proiect de lege care sa interzica anumite trupe si de a le limita dreptul la exprimare ! In Jurnalul National din data de 3 octombrie 2006 a aparut urmatoarea stire, absolut revoltatoare: http://www.jurnalul.ro/articol_63117/cenzura___black_sabbath__interzisi_.html
Daca nu sunteti de acord cu legea care este exprimata in sitrea de mai sus, atunci va rog sa semnati aceasta petitie pentru a demonstra celor "de sus", ca nu au nici un drept sa ne limiteze dreptul la exprimare, dupa cum scrie si in Constitutia Romaniei, (titlul II, capitolul I, articolul 30, paragraful 2): "Cenzura de orice fel este interzisa."
Al vostru, Ion Alin.
Sincerely"
( http://www.petitiononline.com/130390/petition.html)

S-au trezit dragii nostri conducatori intr-o dimineata si dandu-si seama ca au rezolvat toate problemele tarii, cum ar fi saracia,lipsa de slujbe,strazile pline de gropi,integrarea in U.E.,etc.,ce s-au gandit ei sa faca?Sa interzica muzica rock,tricourile rock,libera exprimare a noastra...Parca mai acum cateva zile au anuntat ca vor fi interzise manelele pentru ca sunt o dovada de incultura pentru cei din U.E.;cu asta ce s-a intamplat?

"Parlamentul este pe cale sa voteze o lege care va limita grav doua drepturi fundamentale: libertatea de exprimare si libertatea de constiinta. Astfel, anumite concerte rock, filme, carti sau piese de teatru vor putea fi interzise sau cenzurate in Romania.
In proiectul de lege al cultelor, aflat acum in dezbatere la Camera Deputatilor, a fost introdus un amendament la propunerea Cultului Musulman din Romania, insusit de Guvern, de Comisia juridica si de Comisia drepturilor omului. In urmatoarele doua luni, acest amendament urmeaza sa fie votat si in plenul Camerei. Amendamentul respectiv prevede ca "in Romania sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau actiuni de defaimare si invrajbire religioasa, precum si ofensa publica adusa simbolurilor religioase".
SANCTIUNI. La "defaimare religioasa si ofensa publica..." pot intra cam orice: cruci intoarse, critici la adresa religiei, pentagrame (se stie ca nu putine trupe rock "exceleaza" la acest capitol) sau chiar ironii sau glume privind "cele sfinte". De exemplu, concerte cu WASP, King Diamond, Tiamat, Dimmu Borgir, Cradle of Filth, Ozzy, Marilyn Manson, Iron Maiden, Dio si multi altii nu ar mai putea avea loc in Romania daca cineva cere interzicerea lor, pe motiv ca "defaimeaza anumite simboluri religioase".
PROTEST. Pe baza aceleiasi legi, tinerii care poarta cruciulite intoarse sau "anumite tricouri" cu fotografiile/simbolurile trupelor favorite... ar putea fi sanctionati! In consecinta, organizatia Solidaritatea pentru libertatea de constiinta, impreuna cu mai multe ong-uri partenere, organizeaza la 28 octombrie, in Piata Constitutiei, un concert de protest. Printre trupele si muzicienii invitati se numara formatiile Timpuri noi, Sarmalele reci, Taxi, Iris, Luna amara, Phoenix si solista Ada Milea."

Evident ca nu vom fi de acord cu asa ceva.Cine dracu' sunt ei sa ne interzica noua ce muzica sa ascultam sau ce tricouri sa purtam?De-acum incolo,o sa-mi iau cateva pentagrame,o sa ma duc prin cateva biserici sa intorc niste cruci,etc.,etc...Cultul Musulmanilor?Ce dracu mai e si cu astia?Ce legatura au ei cu religia noastra(sau lipsa ei).Sa zica mersi ca le permitem sa aiba un cult in tara noastra si sa-si vada de treaba lor.Desi,oricum,avand in vedere ca Romania e tara lu' Papura Voda,fac toti ce vor din ea...Si,cum in curand,probabil,ca vom avea ca presedinte pe domnul "dab,dab,dab" Becali,care are dreptate intr-o singura privinta,si aceea ca romanii sunt prosti,sa vedem atunci ce va ajunge din tara asta...
Dar,n-o sa iasa cum vor tampitii aia de musulmani!Eu una o sa fiu voluntar la organizarea evenimentului din 28 octombrie,si o sa ma asigur ca legea lor tampita nu va deveni niciodata lege oficiala...intrati si voi,daca sunteti de acord!
http://www.petitiononline.com/130390/petition.html

3 comments:

Kromlek said...

Bullshit. Continua sa crezi tot ce citesti...

ho said...

Draga mea, daca este anormal sa interzica muzica rock, este anormal sa interzica si manelele, pentru ca toti avem libertate de exprimare.Kudos ;)

thieffa said...

Razvan (village voice), ai dreptate, da' pe mine ma doare-n paispe de manele!Si, oricum,nu se compara interzicerea manelelor cu cea a muzicii rock!Soooooo...